Hoe beveilig ik je website?

ssl certificaat

Het is belangrijk dat je website beveiligd is zodat je de gegevens van klanten en bezoekers veilig kan houden. Website beveiliging moet een prioriteit zijn voor elke organisatie. Het beschermd je tegen cybercriminelen of- aanvallers.  In deze blog zal ik de verschillende stappen aangeven die ik altijd maak om jouw site te beveiligen tegen cyberaanvallers.

Wat is een ssl-certificaat?

De eerste stap die ik maak is uitzoeken bij wie je huidige site wordt gehost. Daar moet ik een SSL certificaat aanvragen. Een SSL certificaat is een encryptieprotocol dat de data versleutelt, waardoor het voor cybercriminelen vrijwel niet mogelijk is om gegevens van jouw bezoekers te achterhalen.

Heb ik al een SSL-certificaat? 

Om die vraag te beantwoorden, kijk je gewoon of er een slotje voor je website URL staat. Als dat het geval is, dan heb je een SSL certificaat geïnstalleerd. Er zijn drie verschillende soorten SSL certificaten. Het verschil zit hem in de wijze waarop de controle op juistheid van gegevens wordt uitgevoerd. Hoe strenger de validatie bij uitgifte des te meer kenmerken zal het SSL certificaat bevatten.

ssl certificaat

Is een ssl certificaat gratis?

Veel hosting partijen bieden hun klanten gratis SSL certificaten aan. Deze certificaten worden voor een korte periode uitgegeven en door providers vaak automatisch verlengd in hun systemen. Er zijn ook betaalde varianten. Je kan certificaten kopen vanaf €10,00 tot aan €3.000,00 Het hangt helemaal af van het soort certificaat en de uitgever. Ik controleer voor jouw hoe dat bij jouw provider is geregeld en koppel dit altijd aan je terug. Lees hier meer over mijn werkwijze.

Is ssl-certificaat verplicht?

Standaard installeer ik altijd een SSL certificaat voor je website. Daarbij is het hebben van een SSL certificaat tegenwoordig ook belangrijk om gevonden te worden door Google. Deze gaat namelijk mee in de SEO ranking van Google. Vanaf 2018 worden websites die geen SSL hebben ook door Google gemarkeerd als ‘niet veilig’. Als je site niet als veilig wordt gemarkeerd door google dan zie je een waarschuwingsdriehoek.

Mijn top 5 hostingpartijen waar ik prettig mee samenwerk en die WordPress sites goed ondersteunen:

 1. Vimexx
 2. Yourhosting
 3. Hostnet
 4. Hostinger
 5. bHosted

iThemes Security

40% van alle websites in de wereld zijn gemaakt met WordPress. Dit is dus een trigger voor hackers met kwade bedoelingen. De volgende stap die ik neem om je site te beveiligen is door middel van het installeren van een beveiligingsplugin. 

Ik gebruik hiervoor iThemes Security. Dit is voor mij de beste WordPress security plugin die er momenteel is. Gemiddeld worden er 30.000 websites elke dag gehacked. Elke 39 seconde vindt er ergens een cyberaanval plaats op het internet. 

 

ithemes-security

Het hebben van een kwetsbare plugin of thema waarvoor een patch beschikbaar is, maar niet is toegepast, is de nummer één boosdoener van gehackte WordPress websites. iThemes Security Prop gebruikt zijn eigen Site Scanner om te controleren op bekende kwetsbaarheden in uw plugins, thema’s, en WordPress core. De iThemes Site Scanner controleert ook de blacklist status van je site, website fouten en voor verouderde software. Gecombineerd met de kracht van Versiebeheer, zal je site nooit software draaien met bekende kwetsbaarheden.

Waarom kies ik voor iThemes Security

 1. Stopt automatische aanvallen
  1. Met brute force attacks wordt de trial-and-error methode bedoeld die gebruikt wordt om gebruikersnamen en wachtwoorden te achterhalen om in te breken in een website
 2.  Controleert op verdachte activiteiten
 3. Versterkt gebruikersgegevens
  1. De iThemes Security Pro plugin biedt verschillende lagen van gebruikersbeveiliging verbeteringen, zoals sterke wachtwoord eisen, twee-factor authenticatie, en wachtwoordloze logins.
 4. Scant op kwetsbare plugins en thema’s om updates toe te passen
  1. De iThemes Security Pro Site Scanner is de manier om jouw WordPress website te beveiligen en te beschermen tegen de nummer één oorzaak van alle software hacks. De Site Scanner controleert jouw site op bekende kwetsbaarheden en past automatisch een patch toe als er een beschikbaar is. 
 5. Blokkeert slechte bots en vermindert
  1. Deze bots proberen op jouw website in te breken met gecompromitteerde wachtwoorden, spam te posten, of zelfs uw inhoud te stelen.
 6. Neemt automatisch acties namens jou om jouw site te beveiligen tegen spam
  1. Een van de beste onderdelen van de iThemes Security plugin is de acties die het automatisch zal nemen om jouw site te beveiligen. iThemes Security blokkeert automatisch gebruikers, verbant user agents en IP-adressen, past versie-updates toe, en nog veel meer.
Is iThemes Security de enige plugin die je kan gebruiken?

Uiteraard niet. De 7 beste security Plugins voor WordPress in 2021 zijn:

 1. iThemes Security
 2. Sucuri
  1. Sucuri heeft een gratis plugin, maar de echte waarde zit in de betaalde versie. De Pro versie biedt volledige bescherming.
 3. Wordfence
  1. WordFence heeft ook een gratis plugin net als iThemes Security. Het is een goede basisbescherming. Betaalde klanten krijgen echter sneller beveiligingspatches.
 4. Jetpack Security
  1. JetPack is een all-in-one plugin. Meer dan 5 miljoen sites gebruiken JetPack. 
 5. WP Cerber Security
  1. WP Cerber Security werkt op dezelfde wijze als iThemes Security en WordFence. Ook zij maken gebruik van een freemium plugin
 6. WPScan
  1. Dit is ook een hele goede WordPress security plugin. Deze betaalde plugin scant ook je website op kwetsbaarheden in de WordPress core en de geïnstalleerde plugins.
 7. BulletProof Security
  1. Deze plugin staat bekend als een goede beveiligingsplugin maar heeft de meest vriendelijke gebruikers interface. 

Ik zorg dat je veilig blijft met je site

Website beveiligen

Ik stel een reactie op prijs en waardeer de tijd die je hebt genomen om ideeën te delen en feedback te geven. Alle reacties worden door mij handmatig gemodereerd, degene die spam zijn of promotie worden verwijderd.

Chat openen
Hi welkom op mijn site.
Kan je niet wachten en wil je direct in contact met me komen? Dat kan hoor. Open je Whatsapp en we kunnen chatten. Tot zo.