WordPress SEO

Wordpress seo

Wat is SEO?

Vaak hoor je websitebouwers en marketeers praten over SEO. Maar wat betekend dat nu eigenlijk en wat kan je er mee?

SEO betekent letterlijk Search Engine Optimalisation, zoekmachine optimalisatie in het Nederlands dus.

Wat kan je bereiken met zoekmachine optimalisatie?

In feite is dit de methode die ervoor moet zorgen dat je website zo hoog mogelijk getoond wordt in de organische zoekresultaten. Dat wil zeggen dat je niet betaalde resultaten te zien krijgt.
Wordpress seo

Deze staan altijd onder de gesponsorde (betaalde resultaten).

Met de juiste aanpak werk ik stap voor stap naar een betere vindbaarheid van jouw website. Ik ben echter geen SEO-specialist. Dit zijn vaak bedrijven die gespecialiseerd zijn in het laten renderen van betaalde campagnes en bedrijven met als doel om hen in de top 3 te krijgen van Google.

Hoe goed je website vindbaar is afhankelijk van de technische staat van je website, de content die je website bevat, je online concurrentie en niet te vergeten de populariteit.

Omdat SEO, anders dan SEA (Search Engine Advertising), geen geld kost per klik, is het voor mij de manier om te proberen om meer website bezoekers te realiseren voor je site. SEO is een ingewikkelde business of zie het als een topsport. Volgens Google zijn er zo’n kleine 200 factoren die een rol spelen bij het bepalen van de zoekresultaten en hun volgorde. Een voorbeeld van zo’n factor is de laadtijd van je website bijvoorbeeld. Hoe korter des te beter. Maar ook alle foto’s die op je site geplaatst worden dienen voorzien te zijn van alt teksten.

Als websitebouwer moet ik rekening te houden met wat jij als klant mooi vindt en wat weer een invloed kan hebben de SEO best practices zoals ze dat noemen. Mijn speelveld ligt tussen de wensen van jou als opdrachtgever, de wensen van je website bezoekers en de voorwaarden om goed te scoren in zoekmachines. Het is mijn taak om dit in goede banen te leiden zodat je wordpress seo zo optimaal mogelijk ingericht wordt.

WordPress seo tips

Kan je ook zelf iets doen om beter gevonden te worden?

Jazeker. Zo kan je je lokale zichtbaarheid vergroten door jezelf aan te melden bij online bedrijfsgidsen. Bestaande vermeldingen en toekomstige wijzigingen kunnen eenvoudig en gelijktijdig worden bijgewerkt. Dit zal jouw lokale zichtbaarheid verhogen en je positie in zoekmachines verbeteren. Hieronder tref je enkele gratis online bedrijfsgidsen aan:

 1. Google Mijn Bedrijf
 2. Bedrijvengids.nl
 3. Allebedijvenin
 4. Bedrijfsgids Nederland
WordPress seo tips van de WordPressUser

Je kan je bedrijf bij bijna 40 gratis gidsen aanmelden.

Een andere manier is door ervoor te zorgen dat er een artikel over jouw product of dienst wordt geplaatst op een andere website. Ook hier zijn een aantal gratis websites die je hiermee kunnen helpen.

 1. nl
 2. Bic code (alleen financieel)

WordPress seo instellingen

Voor WordPress zijn er diverse SEO-plug-ins ontwikkeld die websitebouwers helpen om de SEO van websites te verbeteren. Je kan kiezen tussen een groot aantal plug-ins met elke hun eigen features. Sommige plug-ins geven aan hoe je je SEO kan verbeteren door middel van voorspellingen en advies. Weer andere zoeken doodlopende links op of geven advies over de grootte van afbeeldingen en hoe je die moet minimaliseren. De twee bekendste plug-ins die hard aan de weg timmeren zijn Yoast SEO en Rank Math. Naast deze plug-ins heb je er nog meer.

 1. SEOPress

  1. Dit is een freemium All-in-one SEO-plug-in voor WordPress zonder advertenties. Het is simpel, snel en krachtig. Je kan alle titels en meta beschrijvingen beheren voor berichten/pagina’s/berichttypes/terms
Zoekmachine optimalisatie
  1. SEO Squirrly

   1. Deze plug-in is ontwikkeld voor mensen die weinig tot geen kennis hebben van SEO. Een handige tool die optimalisatie van zoekwoorden laat plaatsvinden terwijl je een artikel aan het schrijven bent.
Wat is SEO
 1. WordLift

   1. Dit is een WordPress plug-in die AI (kunstmatige intelligentie) gebruikt om geavanceerde SEO-mogelijkheden te leveren aan content-editors en marketeers
Betaalbare website van de WordPressUser

Best seo plugin wordpress 2021

Yoast SEO is in 2010 gelanceerd en is verreweg de meest populaire WordPress SEO plug-in. Het mooie is dat deze plug-in is ontwikkeld door de Nederlander Joost Valk, die voor een SEO-consultant was voordat hij Yoast SEO maakte. Het is niet alleen een populaire WordPress SEO plug-in, maar ook de meest populaire WordPress plug-in allertijden. Inmiddels al meer dan 288 miljoen downloads tot nu toe.

Rank Math is een nieuwkomer. Deze plug-in is vanaf 2018 verkrijgbaar. Er zit een ervaren develpmentteam achter de plug-in. RankMath is ontzettend populair en zijn inmiddels als één-na-populairste WordPress SEO plug-in geworden in minder dan drie jaar tijd. Meer dan 1 miljoen gebruikers maken gebruik van deze krachtige SEO plug-in.

Voor al mijn klanten maak ik gebruik van RankMath. Waarom? Ze bieden meer opties aan in de gratis versie dan Yoast SEO. En de nieuwe betaalde versie van RankMath biedt ongekende mogelijkheden aan die mijn werk nog gemakkelijker maken.

Rank Math biedt mij de mogelijkheid aan om eenvoudig SEO-instellingen aan te passen. Ik kan zelf bepalen welke pagina’s indexeerbaar zijn en hoe jouw site verschijnt in zoekresultaten en structured data.

Wat kan je nog meer met Rank Math?

 1. Het volgen van Keywoord rankings
 2. Geavanceerde SEO-analyse module
 3. Duidelijk en simpele gebruikersinterface
 4. Personal AI assistant. Deze tool geeft precies aan wat er verbeterd moet worden op pagina niveau. Een hele krachtige tool
 5. Geïntegreerd met Google Search Console
 6. Rank Tracker. Deze tool controleert hoe jouw website het doet t.o.v. de concurrentie.

Rank Math is de meest complete SEO-plug-in op de markt. Elke pagina/post/product wordt geanalyseerd op basis van 40 verschillende factoren met de SEO-analysis tool.

Het is een tool die mij als websitebouwer de mogelijkheid geeft om jouw site zo optimaal mogelijk in te richten voor SEO. Het is echter geen garantie dat je daarmee op de eerste pagina komt. 

Chat openen
Hi welkom op mijn site.
Kan je niet wachten en wil je direct in contact met me komen? Dat kan hoor. Open je Whatsapp en we kunnen chatten. Tot zo.