Beste WordPress Theme

Astra-Starter-Templates-Library-1200x60

Welke platforms kan ik gebruiken om een site te bouwen?

Er zijn diverse platforms waarmee je websites kunt bouwen. Namen die regelmatig voorbij ziet komen zijn WordPress, Joomla, Shopify, Magento, Weebly en Wix. Elk platform heeft zijn voor- en nadelen. Het hangt ook heel specifiek af van het doel dat je hebt met je website.

Shopify is bijvoorbeeld gericht op ondernemers die een online winkel willen beheren.  Magento is een e-commerce platform dat in handen is van Adobe. Je hebt twee versies van Magento. De Open source versie welke gratis is en Magento Commerce. Dit is een betaalde versie. De grotere bedrijven en ondernemingen maken vaker gebruik van Magento Commerce.

Logo WordPress2

Wat is open source software?

Joomla is ook een open source content managementsysteem. Met open source wordt bedoeld dat we te maken hebben met software waarvan de broncode (sources) is gepubliceerd en vrij beschikbar is voor iedereen. Je mag het kopiëren, verspreiden en aanpassen. Er zijn geen kosten aan verbonden en je schendt geen auteursrechten.

Het grote voordeel van open source software is dat veel ontwikkelaars en bedrijven over de hele wereld software ontwikkelen die op die platforms kunnen draaien. Hierdoor profiteren websitebouwers van de ongekende hoeveelheid mogelijkheden. Je kan een professionele website in elkaar zetten zonder dat je verstand hebt van programmeren.

Waar moet je opletten?

Het aanbod van plug-ins is enorm en als websitebouwer moet je goed onderzoeken wat de voor- en nadelen zijn van de desbetreffende plug-in voordat je hem installeert. Wanneer is de plug-in voor het laatst geüpdatet. Hoe is de support etc. Dit geldt ook voor wordpress templates. Gratis templates geven vaker problemen op het gebied van stabiliteit en veiligheid.

Regelmatig zie je ook advertenties op tv voorbijkomen van Wix. Het grote verschil tussen WordPress en Wix is dat Wix geen open source systeem is zoals WordPress. Dat wil zeggen dat het development team van Wix als enige software kan ontwikkelen voor Wix. Voor een websitebouwer is het gemakkelijker werken met Wix dan met WordPress.

De mogelijkheden bij WordPress zijn echter veel groter. En dit komt voornamelijk omdat WordPress een open source is. Daardoor zijn er veel thema’s en plug-ins beschikbaar waarmee je een professionele site kan bouwen.

De opties bij WordPress zijn dus vele malen groter en niet geheel onbelangrijk, je krijgt ook veel meer opties om je vindbaarheid te verhogen.

Waarom zou je voor WordPress moeten kiezen?

Hieronder enkele belangrijke redenen waarom je je website in WordPress zou moeten maken.

 1. WordPress is gratis
 2. Geschikt voor blogs, webshops kortom elke type website
 3. Ontzettend veel ondersteuning en documentatie beschikbaar via de gemeenschap
 4. Sterke focus op SEO
 5. Ongekend aantal Themes waaruit je kan kiezen
 6. WordPress is heel flexibel
 7. Geen technische kennis nodig om een website te kunnen bouwen
 8. Erg gebruikersvriendelijk
 9. Als blogplatform het beste CMS-systeem ter wereld
 10. Eenvoudig te onderhouden

Wat is het doel van je website?

De eerste vraag die gesteld moet worden door een websitebouwer. De websitebouwer kan zo alvast rekening houden met toekomstige uitbreidingen en kan je de website eenvoudiger mee laten groeien met je bedrijf. Dit bepaalt ook vaak welke type plug-ins hij nodig heeft en of het met een gratis of betaalde theme gemaakt kan worden.

Waarom zou je kiezen voor een gratis of betaald theme voor je WordPress website?

Als je een zakelijke of complexe website wil laten bouwen dan kan je het beste kiezen voor een betaalde WordPress thema. Het voordeel is dat deze stabieler zijn dan gratis versies. Daarbij is het belangrijk dat je kan blijven rekenen op een goede support. Er zijn ook betaalde thema’s beter bekend als premium themes die je mogelijkheden bieden om een eigen ontwerp te maken en te bouwen met behulp van pagina bouwers.

Waarom dan toch kiezen voor een gratis WordPress thema?

De belangrijkste reden is omdat deze gratis zijn. Er is een enorm aanbod van themes en werken vaak goed met plug-ins. Ze noemen dit ook wel compatible.  

De kans is echter wel groter dat ze minder stabiel zijn en soms fouten bevatten. Daarbij moet je altijd kijken of het thema ook geschikt is voor mobiele apparaten. Ze moeten dus responsive zijn zodat ze goed en snel draaien op mobiele apparaten.

Wat zijn de voordelen van een premium WordPress thema?

 Laten we enkele voordelen op een rij zetten:

 1. Stabiel gebouwd
 2. Vaak responsive voor mobiele weergave
 3. Bijna altijd support
 4. Regelmatig worden de thema’s voorzien van een update
 5. Vaak grafisch ook van een hoger niveau met meer opties
 6. Vaak ook veiliger
 7. Extra functionaliteiten

Wat is nu de beste wordpress theme?

Volgens velen is Astra de beste WordPress theme. Je kan Astra gratis downloaden of met een premium licentie. Zonder enige twijfel kan je stellen dat Astra het beste WordPress theme is dat verkrijgbaar is. 10 jaar geleden is Astra ontwikkeld door Brainstorm Force. Ze hebben ook de Ultimate Add-ons gebouwd voor Elementor en Beaver Builder.

Astra is gebouw met het doel om prestaties te leveren. Daarom is het ook licht van gewicht (minder dan 50K) en kan je het met een enkele klik installeren en biedt het supersnelle laadsnelheden. Als het meest lichtgewicht thema, laat het in minder dan 0,5 seconde!

Astra heeft ook uitstekende design opties. Ze bieden zowel gratis als betaalde kant-en-klare templates aan.  Deze templates zijn eenvoudig aan te passen en kan je helemaal customizen.

Je kan enorm veel documentatie online vinden en tutorials over hoe je het beste gebruik kan maken van alle functionaliteiten die Astra biedt. Zo is er een complete Astra pro tutorial te vinden die door Ferdy Korpershoek wordt gegeven en maar liefst 1 uur duurt. Hij neemt je mee vanaf de installatie tot aan de pricing.  En zo vind je informatie die alleen gefocust is op de gratis versie en weer andere op de pro versie.

Astra werkt goed met builders zoals Gutenberg of Elementor. Gutenberg is een blok-editor die voor het eerst beschikbaar was in december 2018.

Daarnaast werkt Astra naadloos samen met Woocommerce en biedt elegante design-instellingen om het naar hartenlust aan te passen. Tegelijkertijd geeft de Woocommerce Addon uitgebreide mogelijkheden om een Woocommerce winkel te stylen en te ontwerpen. Winkels kunnen met minimale tijd en moeite stijlvoller gemaakt worden waardoor ze zullen opvallen.

Als je voorbeelden wilt zien van sites die gemaakt zijn met de Astra theme, bezoek dan mijn site en bekijk de sites die ik met Astra theme heb gebouwd. En als je vragen hebt, neem gerust contact met me op.

Kortom Astra is ontzettend snel, ziet er professioneel uit en kan met elke plug-in gebruikt worden en heeft daarbij veel functies waar je als websitebouwer alles mee kan maken dat je maar wilt. Het beste WordPress Theme!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Chat openen
Hi welkom op mijn site.
Kan je niet wachten en wil je direct in contact met me komen? Dat kan hoor. Open je Whatsapp en we kunnen chatten. Tot zo.