De beste WordPress Youtubers

YouTube WordPress Tutorial

Best WordPress tutorials

Deze blog gaat over de beste WordPress YouTubers. Ze bieden professionele en hoge kwaliteit video’s aan die je helpen met het bouwen van websites. 

Meer dan 39% van de websites op het internet zijn gebouwd m.b.v. WordPress. WordPress is een veelzijdig populaire opensource platform waarmee je websites kan bouwen zonder dat je kennis van codering of codeervaardigheden nodig hebt.  De functionaliteiten worden uitgebreid door het gebruik van plug-ins en WordPress themes.

Waarom zou je ervoor kiezen om een WordPress websitebouwer te worden?

De belangrijkste reden om een WordPress websitebouwer te worden is dat je geen kennis nodig hebt van codering om een in het oog springende website te kunnen bouwen. Zoals al eerder is aangeven zijn 39% van de websites op het internet gebouwd met WordPress. Dit platform creëert duizenden kansen op werk over de hele wereld. Er is een enorme vraag naar geschoolde web-ontwikkelaars die responsive en professionele websites kunnen bouwen. Je om laten scholen tot websitebouwer kan een goede bron van inkomsten zijn.

Heb je speciale basisvaardigheden nodig om een WordPress websitebouwer te worden?

Je hebt geen kennis nodig van HTML, CSS of Javascript om met WordPress aan de gang te kunnen. Toch kan het zeer waardevol zijn als je kunt programmeren. Er is een grote vraag naar programmeurs en je kan er een aardige cent mee verdienen. Developers met 1 tot 3 jaar ervaring verdienen gemiddeld €3.250,-. Heb je 3 tot 5 jaar ervaring dan heb je een salaris ter hoogte van €3.450,- Er zijn veel opleidingen waar je kan leren om programmeur te worden, zowel op mbo als hbo-niveau. In 18 maanden kan je al bij de LOI een kort Hbo-programma volgen voor opleiding tot Software developer.

Om WordPress onder de knie te krijgen is relatief eenvoudig. Als je een paar uur per dag of per week vrij kan maken door naar tutorials te kijken, kan je de basistechniek leren om een WordPress site te bouwen.  Beschik je wel voor programmeer vaardigheden, dan is dit absoluut een voordeel. 

Programmer

Hoe word je een WordPress websitebouwer?

Een van de meest populaire manieren om iets te leren is door het volgen van tutorials op YouTube. Door de jaren heen zijn er steeds meer tutorials op YouTube geplaatst voor allerlei soorten beroepen en behoeftes. In de loop van deze blog gaan we ons richten op de WordPress tutorials op YouTube.

Hoe werkt het, waar kan ik het vinden en wie zijn de  best wordpress youtube tutorial teachers?

Ferdy Korpershoek

243K abonnees

22.8M views

593 videos

Is een online docent die mensen helpt om hun (online) bedrijf te laten groeien. Ferdy is in 1986 geboren in Rotterdam. Hij groeide op in Maassluis een stad in de buurt van Rotterdam. Hij maakt al websites vanaf 1999. Met vallen en op opstaan heeft hij zichzelf verder ontwikkeld tot een professional die online zijn kennis deelt.

Sinds 2014 heeft hij een onderneming in videografie, fotografie en webdesign. Hij houdt ervan om het internet af te zoeken om te leren hoe je een thema gebruikt. Vervolgens maakt hij hier een tutorial over, zodat mensen, niet weer het hele internet af hoeven te zoeken.

Hij geeft uitgebreide tutorials over tools die je nodig hebt om een website te kunnen bouwen zoals:

 1. Elementor/ Elementor Pro
 2. Blocksy
 3. Divi
 4. Cart flows etc.

In zijn tutorials leert hij volgers ook hoe ze zelf video’s kunnen maken, hoe affiliatie marketing werkt en wat je moet doen om succesvol te worden. Zijn tutorials variëren van 3-4 minuten met snelle tips tot 2 tot 3 uur durende tutorials. Hij heeft echt iets voor mensen op alle niveaus op zijn kanaal. Van de beginner tot de gevorderde WordPress gebruiker.

Ferdy geeft op een hele ontspannen manier uitleg over diverse onderwerpen. Hij is niet te beroerd om er een grap tussendoor te gooien om de informatie niet te zwaar te maken. De kwaliteit van zijn video’s zijn van een hoog niveau. 

YouTube kanaal: ferdykorpershoek

 

Ferdy-Korpershoek-WordPress
FerdyKorpershoekLogo

Darrel Wilson

303K abonnees

28.9M views

383 videos

Darrel Wilson is een YouTube docent woonachting in de US. Hij is al vanaf 2016 actief op YouTube. Hij heeft ongeveer 159.055 studenten en 6874 reviews op Udemy. Dit is een platform waarop je jezelf kan aanmelden als docent. Deze site heeft 40 miljoen studenten en er wordt in ruim 65 talen lesgegeven in meer dan 180 landen.

Darrel leert hoe je WordPress website kan maken zonder programmeervaardigheden met behulp van drag and drop bouwers. Hij is in staat geweest om duizenden mensen te helpen online zaken te creëren en hun te leren hoe ze verbazingwekkende responsive websites kunnen maken en hoe ze daar geld mee kunnen verdienen.

Op zijn YouTube kanaal bespreekt hij een breed scale aan onderwerpen. Van het aanpakken van specifieke WordPress problemen tot een uitgebreid review van plugins die je het beste kan gebruiken voor je site.

Darrell_Wilson2-removebg-preview
Darrel-Wilson-darrelwilson.com_-630x445

Naast de blogs die hij zelf ook schrijft tref je op zijn website ook uitgebreide informatie aan over de populairste WordPress onderwerpen. Echt de moeite waard om even te checken.

 1. Website Resources
 2. Elementor Resources
 3. Divi Resources
 4. Templates
 5. Best Web Hosting
 6. WP Resources
 7. Reviews
 8. Website Selection

Darrel geeft duidelijk aan wat hij goed vindt en wat niet. En dat onderbouwd hij ook. Hij is commercieel en zal het niet nalaten om je te wijzen op het voordeel dat je kan halen om een plugin te kopen via zijn site. Hij doet dit op een prettige commerciële manier. Het zijn professionele video’s en door zijn research wordt het gemakkelijker om een keus te maken voor de tools die je denkt nodig te hebben. Je ziet dat hij plezier heeft in het maken van zijn tutorials.

YouTube kanaal: DarrelWilson

Paul Charton

110K abonnees

13.5M views

653 videos

WPTuts is een YouTube kanaal van Paul Charton. Hij is sinds 2014 lid van YouTube en heeft al meer dan 650 tutorials geüpload. Zijn focus ligt ook op leren van het bouwen van WordPress websites. Hij leert de bezoekers hoe je professionele sites kunt bouwen met Elementor, Brizy, Woocommerce etc. Zijn doel is om je website naar een hoger niveau te tillen.

Paul Charton heeft al meer dan 15 jaar commerciële ontwerp- en onderwijservaring in webdesign. Per week post hij 2 video tutorials op YouTube. Door lid te worden van een Private Facebook Groep kan je ook direct met hem communiceren.  Als je nu een beginner bent of veel ervaring hebt, hij heeft voor iedereen wat Wills.

Hij houdt zich niet bezig met het geven van reviews. Dus alle informatie die hij geeft is onbevooroordeeld. Paul geeft uitgebreide video-gebaseerde trainingen. Dat scheelt je veel tijd en je leert zo meer. Via zijn website kan je ook een gratis E-book bestellen waarin wordt omschreven waar je rekening mee moet houden voordat je een WordPress website gaat opzetten.

Paul_Charton-removebg-preview
Logo WPTuts

Paul’s kanaal is een geweldig kanaal voor jou als je de voorkeur geeft aan korte video’s in series in plaats van lange epische video’s, hij maakt het makkelijk voor je om in en uit specifieke onderwerpen te skippen wanneer dat nodig is. Hij geeft duidelijk de voorkeur aan Elementor als page builder en heeft een goede kennis van de beste plugins die je kunt gebruiken om geweldige websites te maken.

Op zijn kanaal behandelt hij ook andere WordPress pagina bouwers aan zoals:

 1. Elementor
 2. Brizy Page builder
 3. Divi Page Builder
 4. Gutenberg
 5. Oxygen Builder
 6. Visual Composer

Het is prettig om naar de video’s van Paul te luisteren en te kijken. Hij heeft een prettige rustige stem. Het feit dat hij onbevooroordeeld informatie geeft en zich volledig focust op de functionaliteit van de tool is erg prettig. Hierdoor weet je waar je aan toe bent.

YouTube kanaal: WPTuts 

Adam Preiser

226K abonnees

18.4M views

597 videos

WPCrafter is een kanaal van Adam Preiser een YouTuber die woonachtig is in de US. Adam heeft gestudeerd aan de California State University-Northridge. Hij volgde de opleiding Business Management. In 2013 richtte hij het bedrijf WPCrafter.com op.

WpCrafter.com is gewijd aan het leren en gebruiken van WordPress. Ze bieden eenvoudige te volgen tutorial video’s over WordPress die eenvoudige onderwerpen zoals het installeren van WordPress en het onderhouden van WordPress behandelen. Hij heeft ook meer geavanceerde video’s voor WordPress ontwikkelaars.

Adam Preiser
wpcrafter-website-logo

Adam heeft heel veel tutorials waarin hij WordPress producten met elkaar vergelijkt. Je kan hem ook vaak live volgen op YouTube. Zijn kanaal wordt gevolgd door 226K abonnees. In totaal heeft hij 18.4M views and 597 video’s geüpload.

In 2018 werd Cartflows opgericht waar hij mede-eigenaar van is. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het verhogen van conversies van websites d.m.v. sales funnels. Ze hebben inmiddels 200K gebruikers en bieden de volgende diensten aan:

 1. WordPress Funnel Builder
 2. One Click Upsells
 3. One Click Order Bumps
 4. A/B Split Testing
 5. Checkout Form Layouts
 6. Analytics & Reports
 7. Templates for Everything.

Een groot voordeel van zijn kanaal is dat hij ook functies laat zien terwijl ze nog in beta zijn. Zo weet je op voorhand al wat eraan zit te komen.

De tutorials zijn professioneel en met veel goede tips over hoe je geld kan verdienen met het bouwen van sites. Het is mooi om te zien dat hij niet alleen trainingen geeft, maar dat hij ook plugins ontwikkelt voor WordPress. De kennis spat van het scherm af als je zijn tutorials volgt.

YouTube kanaal: WPCrafter

WP-Tuts-YouTube-channel-1024x512
Ferdy-Korpershoek-YouTube-channel-1024x512 (1)
WP-Crafter-YouTube-channel-1024x512
Darrel-Wilson-YouTube-channel-1024x512 (1)
Chat openen
Hi welkom op mijn site.
Kan je niet wachten en wil je direct in contact met me komen? Dat kan hoor. Open je Whatsapp en we kunnen chatten. Tot zo.