2 Redenen waarom Website Onderhoudsdiensten belangrijk zijn

managewp-dashboard

We weten allemaal dat de meeste waardevolle dingen voortdurend onderhoud nodig hebben. Uw auto, uw tuin, uw relaties, en zelfs uw map met digitale foto’s hebben verzorging nodig. Web ontwikkelaars, webdesigners of zelfs digitale marketeers, weten dat hetzelfde geldt voor onderhoud van een website. 

Voor elk webdesignbureau of freelance ontwikkelaar is het van het grootste belang om klanten tevreden te houden. Als er geen website-onderhoudsdiensten worden aangeboden, mist men misschien de cruciale kans om de relatie te versterken met de klant.

Zodra de websitebouwer klaar is met ontwerpen en ontwikkelen van een prachtige site, kan het voor beide partijen voordelig zijn om de klant te voorzien van de belangrijkste onderhoudstaken. Zo bent u als klant er zeker van dat de prachtige site goed verzorgd blijft. De websitebouwer zorgt ervoor dat onderhoudstaken worden geautomatiseerd zodat de site te allen tijde veilig blijft en goed functioneert.

In deze blog gaan we eerst in op de website onderhoudsdiensten en de vitale rol die zij spelen. Daarna bespreken we twee belangrijke redenen waarom u onderhoudsdiensten af zou moeten nemen.  Laten we beginnen.

Een inleiding tot website onderhoudsdiensten

In een notendop, website onderhoud is ervoor zorgen dat er geen belangrijke problemen zijn met de site, en dat alles regelmatig bijgewerkt en veilig is. De passie van freelancers en websitebouwers ligt waarschijnlijk meer bij de ontwikkelings- en ontwerpkant van een website.

Het is dan ook niet altijd zeker dat website onderhoudsdiensten aangeboden zullen worden tijdens de verkoop van een website. Er zijn websitebouwers die denken dat dit twee keer zo veel werk met zich meebrengt en mogelijk te weinig rendement oplevert.

De websitebouwers stellen vaak onderhoudsplannen – en pakketten samen op basis van prijzen en niveaus. Zo kan het zijn dat de onderhoudskosten opgenomen zijn in de totale kosten van het project of aangeboden worden als maandelijks abonnementspakket.

Er zijn verschillende diensten die aangeboden kunnen worden zoals beveiliging van de site en zoekmachineoptimalisatie (SEO), of alleen updates en back-ups uitvoeren.

2 redenen waarom website onderhoudsdiensten belangrijk

Nu we iets meer begrijpen over welke website onderhoudsdiensten er aangeboden kunnen worden, laten we eens kijken waarom u dit zou moeten afnemen. Hieronder staan de twee belangrijkste redenen om website onderhoudsdiensten te nemen.

1. De website is altijd up to date en beveiligd

Professionele websitebouwers begrijpen het belang van regelmatig websiteonderhoud. Vaak wordt er aangegeven dat het relatief gemakkelijk is om zelf plugins te updaten. De kans is echter groot dat dit soort dingen langzaam op een laag pitje gezet zullen worden met alle gevolgen van dien. Na verloop van tijd kan deze nalatigheid leiden tot grote problemen. Website onderhoud uitbesteden is dan de beste keuze. Doordat de websitebouwer deze diensten beheert zullen de processen correct worden uitgevoerd.

Bovendien zijn er veel onderhoudstaken die ze kunnen stroomlijnen. ManageWP plugin is een tool die door veel websitebouwers wordt gebruikt om een breed scala aan onderhoudstaken voor meerdere WordPress sites te beheren en dat allemaal vanaf één plek.

Websitebouwers kunnen alles tegelijkertijd zien en zelfs rapporten genereren voor klanten. Door het uit te besteden kunt u zich volledig concentreren op uw core business.

2. U kunt een langdurige zakenrelatie opbouwen met uw websitebouwer

Een websitebouwer heeft vaak veel kennis in huis van bedrijfsprocessen. Zijn kennis kan u helpen om uw klanten of medewerkers nog beter te voorzien in hun behoeftes.

Zijn kennis van de vele mogelijkheden binnen WordPress kunnen u helpen om bedrijfsprocessen te verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan de implementatie van een Barcode scanner of voorraadbeheersysteem.

Vaak heeft de websitebouwer ook nog grafische vaardigheden in huis waardoor hij u kan helpen met het designen van allerlei documentatie die dan weer naadloos aansluit op uw website en huisstijl.

SEO is tegenwoordig een belangrijk onderdeel in de online marketingstrategie van een bedrijf. Maar hoe krijg je nu meer bezoekers naar je site. Een websitebouwer kan ook hier een belangrijke rol in spelen voor de lange termijn.

ManageWP je wordpress website onderhoudstool

Website onderhoud

Om u nog een beter beeld te geven wat erbij websiteonderhoud komt kijken, zullen we de onderhoudsplugin ManageWp onder de loep nemen.

Plugins en thema’s beheren is de grootste tijdrovende bezigheid. De plugin ManageWP kenmerken:

  1. Plugin en Themes onderhoud
  2. het maakt automatisch een herstelpunt voor aan, vergelijkt de website voor en na de update, en helpt de update terug te draaien als er iets misgaat
  3. ManageWP laat zien welke plugin kwetsbaar is, wat het probleem is, en op welke website deze plugin actief is, m.a.w. welke websites door deze kwetsbaarheid kunnen worden getroffen
  4. Het maken van automatische back-ups
  5. De mogelijkheid om websites te klonen
  6. Uptime bewaking. Automatisch een melding krijgen wanneer er een storing is opgetreden
  7. Sucuri Veiligheidscontrole
  8. Dit geeft een mooi inzicht in wat er met de website gebeurt en hoe hij presteert

ManageWp is in 2012 op de markt gekomen en wordt ingezet voor 1.1M websites. Ruim 60K gebruikers maken er gebruik van deze krachtige tool.

Conclusie

Conclusie

Het beheren van een succesvolle website is een fulltimebaan. Veel bedrijven hebben echter niet de tijd en de vaardigheid om voor hun sites te zorgen. Het is daarom belangrijk dat de websitebouwer of u dit direct bespreekbaar maakt tijdens het eerste kennismakingsgesprek.

Zoals we in deze blog hebben besproken, zijn er twee belangrijke redenen om website onderhoudsdiensten te laten verzorgen door uw websitebouwer.

  1. De website is altijd up to date en beveiligd
  2. U kunt een langdurige zakenrelatie opbouwen met uw websitebouwer

Mocht u vragen hebben over onderhoudsdiensten laat dan een bericht voor me achter in de commentaar sectie hieronder!

Onderhoud website
Website onderhoud is erg belangrijk
Will Morris

Tekst is gebaseerd op de blog van Will Morris. Will Morris is een schrijver bij WordCandy.co. Als hij niet over WordPress schrijft, houdt hij ervan om zijn stand-up comedy routine op te voeren in het lokale circuit.

Big should out for ManageWP for letting me use reuse the article!

Foto’s: ManageWP

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Chat openen
Hi welkom op mijn site.
Kan je niet wachten en wil je direct in contact met me komen? Dat kan hoor. Open je Whatsapp en we kunnen chatten. Tot zo.